Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015

Νέα Αυγούστου 2015

Το Αντάμωμα που γίνεται κάθε χρόνο στις 15/08 ανήμερα της Παναγιας στην κεντρική πλατεία του χωριού είχε τεράστια προσέλευση, κέφι και χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Το μενού είχε διάφορα εδέσματα και άφθονο ποτό προσφορά του συλλόγου. Το τυρί προσέφερε η Διαμάντω Παρασκευοπούλου και το κρασί ο Σωτήρης Λαμπρόπουλος. Ο συγκεκριμένος αξίζει και πολλά συγχαρητήρια γιατί ανάβει όλα τα καντηλάκια του νεκροταφείου κάθε μέρα. Να ευχαριστήσουμε θερμά τους ψήστες μας και όλους όσους εργάζονται κάθε φορά για να γίνει μια εκδήλωση στο χωριό.
Ο σύλλογος και φέτος καθάρισε τις πλατείες και τα σοκάκια του χωριού από σπάρτα και συκιές και περίφραξε δέντρα. Έγινε επίσης κλάδεμα και προετοιμασία δέντρων για κέντρωμα.
Λόγω τυπογραφικού λάθους να διορθώσουμε ένα όνομα για μια δωρεά. Η Μαρία Κωνσταντινίδου Τσίκα προσέφερε 50 ευρώ.
Επιτέλους καρποφόρησαν έπειτα από τόσα χρόνια και 3 χαμένους τελικούς, οι προσπάθειες της ομάδας μπάσκετ του χωριού. Φέτος η ομάδα μπάσκετ του Καρδαριτσίου είναι πρωταθλήτρια Γορτυνίας. Τα παιδιά που αγωνίστηκαν κατέθεσαν ψυχή και σώμα και έδειξαν πόσο πολύ ήθελαν την κούπα, δίνοντας και μια υπόσχεση πως από δω και πέρα δεν θα ξαναφύγει από το Καρδαρίτσι. Δεν επέτρεψαν σε λάθη προηγούμενων ετών να χαθεί το τρόπαιο. Στον πρώτο αγώνα νίκησαν το Βελημάχι με 47-59 στο τοπικό γήπεδο και στον δεύτερο αγώνα την ομάδα της Δήμητρας με 51-20 στο γήπεδο της Κοντοβάζαινας. Τη χαρά έκανε ακόμα μεγαλύτερη η συμμετοχή παιδιών από το χωριό ηλικίας μέχρι 14 χρονών. Κέρδισαν το χειροκρότημα όλων και τις εντυπώσεις δείχνοντας πως πάνω απ όλα είναι η χαρά του παιχνιδιού. Να σημειώσουμε πως όλοι οι πατριώτες ήταν στο γήπεδο σε κάθε αγώνα φωνάζοντας ασταμάτητα απολαμβάνοντας την ομάδα του χωριού περήφανοι. Στον μεγάλο τελικό με την ομάδα του Βιδιακίου το γήπεδο του Βελημαχίου ήτανε ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο και των δύο χωριών που φωνάζανε ασταμάτητα. Η ομάδα μας ήταν σαφώς ανώτερη και επικράτησε άνετα με 51 - 55. Ακολούθησαν τρελοί πανηγυρισμοί από όλους με αποκορύφωμα το σήκωμα του βαρύτιμου τροπαίου από τον αρχηγό. Τα γλέντια συνεχίστηκαν στο χωριό και μετά χορός σε μπαράκι στην Κοντοβάζαινα όλοι μαζί μέχρι το πρωί. Το σημαντικότερο απ όλα ήτανε η χαρά στα πρόσωπα των κατοίκων του χωριού και της περηφάνιας που ξεχείλιζε. Πρώτος σκόρερ του τουρνουά βγήκε ο παίκτης μας Κώνστας Κωνσταντίνος και MVP του τελικού ο παίκτης μας Τσιουμπρής Αλέξης. Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που αγωνίσθηκαν και έδωσαν το είναι τους όλα αυτά τα χρόνια. Αποτελεί δικαίωση και γι αυτούς το τρόπαιο αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου